Truineer Nieuws melden?

Provinciaal voetbal: nieuwe trainers

Bart Vandewalle heeft na de nederlaag in Achel (2-0) zijn ontslag gegeven als coach van Zepperen Brustem. Kevin Baets, assistent onder Vandewalle, wordt de nieuwe trainer.

© Fotograaf: Truineer

??Ik heb mijn best gedaan. Alles gegeven. Maar als het niet lukt en ik het team niet voldoende op de rails krijg, is het beter dat de club voor iemand anders kiest?, verduidelijkt Vandewalle (foto). ?Talent is er volgens mij genoeg in deze spelersgroep, maar je moet dit koppelen aan grinta en mentaliteit. Zepperen Brustem moet ploegen als Halen, Meeuwen en Leopoldsburg achter zich kunnen houden. Die inhoud is er.? Vandewalle was eerder trainer bij Achel (drie seizoenen) en Landen (twee seizoenen). ?Ja, het is de eerste keer dat ik een seizoen niet vol maak?, besluit hij. Ik blijf bij Zepperen Brustem wel trainer van de U7.? Dat ontslag komt er na een nieuwe nederlaag waardoor Zepperen van de veilige middenmoot plots in zwaar water komt en in degradatiegevaar.
Ook Jeuk heeft een nieuwe trainer. Na het vertrek van Alain Peetermans naar Alken (eerste provinciale), neemt weer een Truienaar, Danny Boffin de touwtjes in handen. De 53-voudige Rode Duiven en STVV-icoon leidde gisteren al de eerste training.
In eerste provinciale bij de dames verloor Jong St-Truiden B zijn wedstrijd tegen Diepenbeek met 3-2 en moet even de rol lossen. Jong St-Truiden C, aan de slag in tweede provinciale, zet de reeks zeges verder: nu moest Maasmechelen met 5-1 de boot in. Dat maakt dat deze dames wel respectabele cijfers mogen voorleggen: 10 matchen gespeeld, 10 matchen gewonnen, 87 doelpunten gemaakt en er slechts 8 binnen kregen.
Bij de heren, in vierde provinciale C, blijven Jong St-Truiden en Velm het goed doen met zeges tegen respectievelijk BS Sport (2-1) en Loksbergen (1-4). Zij blijven hun promotiekansen gaaf houden. In derde C maakt promovendus Sporting Aalst een moeilijke periode door. Habo telde voor het weekend vijf punten minder, maar met een 2-1 zege naderen ze de Aalstenaars tot op twee punten.