Truineer Nieuws melden?

Politie vraagt buren alert te blijven

Agenten van politiezone Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken hebben de afgelopen enkele inbrekers kunnen vatten. Een alerte buur belde de politie, die een van de dieven op heterdaad kon betrappen.

© Fotograaf: Truineer

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 november werd er ingebroken in een woning op de Luikersteenweg. De twee verdachten konden daarbij ontkomen, maar door de goede beschrijving van de slachtoffers en een ooggetuige konden ze zeer snel gearresteerd worden.
Bij een huiszoeking werden er nog spullen aangetroffen, zoals een hogedrukreiniger en wat elektrisch materieel. Er zal onderzocht worden of deze kunnen gelinkt worden aan eerdere feiten. De twee waren geen onbekenden bij de politie.
Heterdaad
Eerder afgelopen week kon de lokale politie nog twee mannen, die zich verdacht gedroegen, oppakken. Dat gebeurde na een oproep van een alerte buurtbewoner, die de kerels had opgemerkt bij een huis in Duras. De buurman vermoedde dat de mannen wilden inbreken, waarop hij de politie verwittigde. Een politieploeg die op het moment van de oproep in de buurt was, kon een van de verdachten op heterdaad betrappen. Er werden braaksporen vastgesteld, en er werd inbrekersmateriaal in beslag genomen. Het ging om twee personen uit het Luikse.
Een van de twee, een 36-jarige man, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.