Truineer Nieuws melden?

Politie arresteert drie dieven na tip van buurtbewoner

Dit bewijst nog maar eens hoe belangrijk het is om bij verdachte gedragingen onmiddellijk de politie te verwittigen, met een goede beschrijving van de personen en/of voertuigen.

© Fotograaf: Truineer

Op woensdag 6 november 2019 in de vroege avond kreeg de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken een oproep van een alerte buurtbewoner, die drie verdachte mannen had gezien in de buurt van een woning in Sint-Truiden. De buurman had het vermoeden dat de mannen aan het inbreken waren. Betrokkene had ook gezien dat de personen zich verplaatsten met een witte VW POLO.
Bij het aanrijden hebben de politiemensen het betreffende voertuig gekruist op de Luikersteenweg. Dankzij de goede beschrijving van de alerte buurman, kon de link snel gelegd worden en werd de achtervolging ingezet.
De bestuurder van het verdachte voertuig heeft onmiddellijk de vlucht genomen in de richting van Sint-Truiden. Na een achtervolging hebben de ploegen het voertuig kunnen insluiten op de Luikersteenweg. De bestuurder heeft de controle over zijn voertuig verloren en is vervolgens in de berm terecht gekomen.
De drie inzittenden hebben nog getracht te voet de vlucht te nemen, maar zijn allen gearresteerd.
In het voertuig is buit teruggevonden, die gelinkt kan worden aan de feiten eerder op de avond en na onderzoek tevens aan andere feiten van woninginbraken.
Het voertuig had valse nummerplaten, was niet verzekerd en de bestuurder had geen rijbewijs. Het voertuig is in beslag genomen.
De drie verdachten zijn gearresteerd, waarvan er twee reeds zijn voorgeleid en aangehouden.
De derde verdachte wordt later voorgeleid.
Het onderzoek wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie.