Truineer Nieuws melden?

Pilootproject in Sint-Trudo rond val- en dwaalpreventie

Door middel van digitale technieken van BlooLoc (Corda Campus Hasselt) en BXO Solutions gaan we onmiddellijk kunnen registreren wanneer een pati?nt ten val komt of wanneer iemand buiten een vooraf gedefinieerde ?veilige zone? treedt.

.

© Fotograaf: Truineer

Sint-Trudo Ziekenhuis stelt al jaren alles in het werk om de pati?nt zo veilig mogelijk te laten verblijven ?n het veiligheidsgevoel voor de pati?nt zo hoog mogelijk te houden. ?In dit pilootproject participeren is voor ons een unieke kans. Door de nieuwste technologische oplossingen effectief in te schakelen, willen we het op dit moment hoogst haalbare niveau op vlak van val- en dwaalpreventie aan onze pati?nten aanbieden?, stelt Peter De Bruyne, directeur ICT in Sint-Trudo.
?
?De verpleegkundigen krijgen dankzij deze technologie de mogelijkheid om de pati?nt continu op te volgen. Dat moet hun werk vergemakkelijken en hen ?n de pati?nt een geruster gevoel geven in het hele zorg- en verpleegproces?, vult Danny Van Tiggelen aan, directeur pati?ntenzorg.
?
Het systeem dat BlooLoc, BXO Solutions en Sint-Trudo in dit pilootproject zullen testen, werd in de loop van oktober in gebruik genomen, bovenop de bestaande alarmsystemen