Truineer Nieuws melden?

Ook het vrouwenvoetbal bloeit

Net als aan hun collega?s van de nationale ploeg, moeten de dames in de lagere competities het met veel minder aandacht en veel minder centen doen. Ook in Sint-Truiden zit het vrouwenvoetbal in de lift.

© Fotograaf: Jong STVV

Op dit ogenblik hebben we weet van vier damesploegen in onze stad. Jong STVV Dames A, B en C. Daarbij zit de vrouwenvoetbalploeg van K
VK Zepperen-Brustem in de startblokken.
Jong Sint-Truiden A speelt enkel bekerwedstrijden, en vinden we dus ook niet terug in de klassementen. Jong Sint-Truiden B treedt aan in eerste provinciale en moest vorig weekend met 1-0 de duimen leggen voor Futo Beringen. Die nederlaag belette hen wel om aansluiting te vinden bij de top, waar FC Alken (eerste) en Esp.Pelt (tweede) de toon aangeven.
Een ander verhaal bij Jong Sint-Truiden C: deze dames pronken zeer autoritair op de eerste plaats in tweede provinciale met 9 overwinningen op 9 matchen en een doelpuntensaldo van 82-7, met andere woorden, 9 doelpunten gescoord per match en nog niet ??n gemiddeld binnengekregen. Vorig weekend stuurden ze Diepenbeek nog naar huis met forfaitcijfers.
En tenslotte zijn er de dames van KVK Zepperen-Brustem. Zij zitten momenteel aan een 25-tal speelsters en ze zouden zich graag willen inschrijven in een competitieve reeks.