Truineer Nieuws melden?

Onze provincialers

Honderden spelers krijgen hun opleiding en spelen voor hun hobby in de lagere reeksen van het voetbal. Zo telt Sint-Truiden nog vier provinciale voetbalploegen: KVK Zepperen-Brustem in eerste provinciale, Sporting Aalst in derde provinciale c en Velm VV en Jong STVV in vierde provinciale c.
Elke maandag willen we het reilen en zeilen van deze ploegen brengen.

© Fotograaf: Truineer

KVK Zepperen-Brustem kreeg klop, of hoe moet je anders de 1-6 nederlaag beschrijven die ze aangesmeerd kregen door Herkol dat voor de match nog gelijk met Zepperen-Brustem stond met 9 punten. Hierdoor komt de fusieploeg in nauwe schoentjes te staan en valt terug in de vier mogelijke degradatieplaatsen.
Sporting Aalst en Herk Sport deelden de punten: 3-3 in een gelijk opgaande wedstrijd. Aalst blijft hierdoor steken op 12 punten, samen met Stevoort, Herk Sport en HO Heide.
Onze andere twee provincialers namen het tegen mekaar op. Een derby heet dat dan! Velm VV boekte een ruime zege tegen Jong STVV: 4-1, met dank aan Jonas Meys die met een hattrick de zege veiligstelde. Hij kreeg dan ook na zijn derde doelpunt een applausvervanging. Door die nederlaag van Jong STVV pakte Borgloon de periodetitel, terwijl Jong STVV als tweede even de rol moet lossen. Velm VV nestelt zich comfortabel op plaats vier.