Truineer Nieuws melden?

Nieuwe tribune Zuid telt zes verdiepen

Wie er nog aan zou twijfelen. Er komt een nieuwe tribune Zuid op Stayen. Dat weet voorzitter David Meekers van STVV ons te vertellen. De timing staat nog niet helemaal vast. Maar de dagen van de metalen tribune met ‘kooi’ zijn geteld.

© Fotograaf: belstadions.net

De nieuwe tribune Zuid zal een smalle hoge tribune worden die bestaat uit een zestal verdiepingen. De twee onderste verdiepingen worden tribune. De vier bovenste worden voorbehouden als bureel en businessruimte.?

Volgens Meekers zal de start niet lang meer op zich laten wachten. Hij liet ook nog weten dat de kooi misschien nog vroeger sneuvelt. Op dat vlak wordt er momenteel gesproken met Genk.

Ook komt er zeker een nieuw oefencomplex. De invulling daarvan, de plaats en de timing zijn ook nog niet gekend. Eerst willen de STVV-bazen werk maken van meer financi?le en dus ook sportieve stabiliteit. “Het nieuwe oefencomplex is dus nog niet voor morgen”, zei Meekers

Nog volgens Meekers denkt DMM niet aan verhuizen. “We betalen 500.000 euro huur en hebben daarvoor een contract van tien jaar. Dat kan veel lijken. Daartegenover staat dat we geen investeringskosten nog herstellings- en renovatiekosten moeten dragen. Ik denk daarom te mogen zeggen dat we goed zitten op Stayen.”