Truineer Nieuws melden?

Nieuw stadslogo voor Borgloon

De gemeenteraad van Borgloon keurde deze week het nieuws stadslogo goed. Het huidige logo vermeldt de stad en het OCMW nog apart naast elkaar, wat ingaat tegen de door Vlaanderen opgelegde eenmaking.

© Fotograaf: Truineer

En het was sowieso tijd voor een vernieuwing van de huisstijl, oordeelde het bestuur.
Ontwerpbureau Made by us uit Tongeren vertrok vanuit de twee Loonse basiskleuren rood en geel, die in het logo in elkaar overvloeien. De lijnen symboliseren enerzijds de balken in het Loons wapenschild, en anderzijds voor de tien Loonse steden. De kruisende lijnen staan eveneens voor de diversiteit van Borgloon en het gevarieerde aanbod van de stad. Het geheel doet met een beetje verbeelding denken aan het doorkijkkerkje, aan de opkomende zon boven het landschap, en aan de verschillende kleuren die het landschap doorheen het jaar krijgt. Onder het logo staat de nieuwe slogan: Borgloon, parel met pit.