Truineer Nieuws melden?

Niels Klerkx: Vervalsing doorgelicht, echt of fake?

Niels Klerkx (?1985) studeerde Geschiedenis aan de KULeuven en Cultuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Zijn interesse gaat vooral uit naar kunst en architectuur van de negentiende eeuw tot nu. Bijzonder interessegebied daarbij zijn de banden tussen popmuziek en beeldende kunst.

© Fotograaf: Truineer

Het kopi?ren van kunstwerken mag dan zo oud zijn als de kunst zelf, de laatste jaren is er een toenemende belangstelling en alertheid voor kunstvervalsing.
Wat zijn de motieven van de vervalsers? Welke methoden gebruiken ze om hun werk geloofwaardigheid te verlenen? Hoe kunnen vervalsingen ontmaskerd worden? Welke kunstenaars worden het meest vervalst? Zijn kenners en verzamelaars soms te goedgelovig in hun zoektocht naar onontdekte topwerken? Aan de hand van spraakmakende voorbeelden van meestervervalsers zoals Geert Jan Jansen, Han van Meegeren, Mark Landis en Shaun Greenhalgh krijg je een inkijk in de wondere wereld van de nepkunst.
Vrijdag 22 november om 19u30 in de Academiezaal
Prijs: 5 euro (consumptie inbegrepen)
Meer info
Academie Haspengouw [Beeld]
T 011 70 16 20
info@ahbeeld.be
www.ahbeeld.be