Truineer Nieuws melden?

Nicky Hayen: “blij met de club van mijn hart”

Nick Hayen begint morgen aan het grote werk. Opvallend: hij volgt de man op waarmee hij samenwerkte in Arabi? en zijn debuut als trainer van de eerste ploeg begin exact twintig jaar na zijn debuut als speler.

© Fotograaf: Truineer

20 jaar geleden maakte Nicky Hayen de overstap bij STVV van beloften naar eerste ploeg. Toen als speler, nu als trainer. ?Ik ben een werknemer en een man van het huis?, vertelt ie. ?Als de bazen je dan vragen om de eerste ploeg te coachen, zeg je natuurlijk niet neen. Temeer, omdat dit de club van mijn hart is. Ik verdedigde hier tien jaar de kleuren, onder mee nog samen met Simon Mignolet. Met als hoogtepunten de vierde plaats onder Jacky Mathijssen, de finale van de beker die we spijtig genoeg verloren en de Intertoto campagne met zijn vele herinneringen.”

Opvallend, Nicky Hayen nam over van Marc Brys, uitgerekend de man die hem meenam als assistant coach naar Najran SC en Al Raed Saudi Club. ?Ik heb heel veel van Marc geleerd?, zegt ie. ?Die ervaring neem ik mee. Neen, ik heb nog geen contact met hem opgenomen. Ik weet dat ik hem nu even met rust moet laten. Maar eerstdaags ga ik hem zeker even bellen en met hel praten. Herinner je je die wedstrijd Geel-Standard in de beker. Die wedstrijd hebben we met Geel gewonnen, mede dankzij datgene wat ik leerde van Marc Brys. Waarom zou dat morgen in Genk ook niet kunnen.?

Hayen kijkt uit naar de match tegen Genk. “Tijd om veel te veranderen had ik niet. Andere accenten leggen kan ik wel. Fysiek zijn de spelers tiptop. Ik heb wat individuele gesprekken gehad, getraind op taktiek en vooral op beleving en mentaliteit. Want als we in Genk iets willen halen, zullen we er van begin tot het einde moeten vechten. Dat is het DNA van de club, dat wil ik zien.?

Hayen beseft dat punten pakken wel ’s zijn definitieve doorbraak zou kunnen betekenen. ?Ik lees dat de Japanners met me willen doorgaan na Genk. Ik heb echter nog niks van hen gehoord. Mijn opdracht reikt tot en met Genk. Maakt ook niet uit. Na Genk rest nog tijd genoeg om te praten. Al geef ik toe dat dergelijke dingen lezen, me toch goed doen. Ik zal alleszins niet neen zeggen tegen een verlengde opdracht.?

Hayen maakte een 20-koppige selectie bekend. Daarbij ondermeer ook Ito, Lee en Colidio, jongens die hij vaker aan het werk zag bij de beloften en die met een propere lei beginnen. Even opvallend: in de ruime selectie is nog altijd geen plaats voor de Vietnamees Cong Phuong. Maar wat niet is, kan nog komen.