Truineer Nieuws melden?

Natuurgebied Bernissem schreeuwt om hulp

Natuur- en vogelliefhebbers signaleerden ons dat sommigen het niet zo nauw nemen met de voorschriften in het belangrijke natuurgebied, ondermeer voor vogelobservatie. Bovendien is de obersvatiehut door een storm met de grond gelijk gemaakt.

© Fotograaf: Ivo Breesch

“Het was ruim vier maanden dat ik door dit natuurgebied wandelde. En ik moet telkens met lede ogen toezien hoe dit gebied verder aftakelt”, vertelt Ivo Breesch ons.” Voor vogelobservatie is het hier niet meer zo interessant vermits een storm in juni ll. de vogelkijkhut optilde en met de grond gelijk maakte. Ondanks verbodstekens voor paarden aan de ingangen, zagen wij toen in juni een amazone ongegeneerd rondjes draven in de centrale weidezone. Het zal haar een zorg geweest zijn dat in ons land weide- en akkervogels de meest bedreigde vogelsoorten zijn. Vandaag liet een wandelaar zijn twee Mechelse herders vrij rond lopen. Iets wat bijzonder nefast is voor het vogelbestand. Hopelijk heeft de milieuschepen dit signaal begrepen en worden er stappen ondernomen.”