Truineer Nieuws melden?

Morgen arriveert Sinterklaas in Sint-Truiden

Amper een week na zijn aankomst in Belgi?, houdt de Sint al halt in Sint-Truiden. Geflankeerd door een heleboel pieten organiseert de goedheilig man een groot feest voor alle kinderen.

© Fotograaf: Truineer

Tussen 13u30 en 16u barst op het Sint-Martenplein een pietenfestival los. Een bont gezelschap van knutsel-, tover-, babbel- en zoveel andere pieten trakteert iedereen op knotsgekke intermezzo?s. Om 15u30 krijgen ze het gezelschap van The Peatles, een muzikaal pietenensemble dat een mix brengt van oude en nieuwe sinterklaasliedjes, waarna de Sint ?himself? zijn intrede maakt.

?We ontvangen Sinterklaas met een heel groot feest en ook zijn paard zal er zijn. Met tal van workshops, activiteiten en opvoeringen zal er een heleboel te doen zijn. En natuurlijk brengt de Sint voor alle kinderen ook iets lekkers mee?, zegt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

?Kortom: het belooft weer een geweldige en superleuke zaterdagnamiddag te worden, waar zowel jong als oud massa?s plezier aan zal beleven?, aldus burgemeester Veerle Heeren.