Truineer Nieuws melden?

Militairen van Saffraenberg nemen de stad in

Het was gisterenavond even vloeken voor de verraste bezoekers aan Sint-Truiden. Wie op tijd moest zijn voor bijvoorbeeld de avondles in het volwassenenonderwijs, en op voorhand niet op de hoogte was, was eraan voor de moeite. Markt en binnenstad waren voor ??n avond militair gekleurd.

© Fotograaf: Truineer

De ‘Erkenning van de Promotie 2019’ vond opnieuw plaats binnen het prachtige kader van de Grote Markt. Mooi voor de militairen zelf natuurlijk, maar ook mooi voor de stad die zich daarmee blijft profileren als garnizoensstad. Hiermee wordt ook de nauwe en uitstekende samenwerking tussen de militaire overheden, de school en de gastvrije en de altijd militairvriendelijke stad en haar stadsbestuur extra onderlijnd.
Donderdagavond had de erkenning van de promotie 2019 en parade van de nieuwe lichting leerlingen van de Koninklijke School voor Onderofficieren plaats onder leiding van Kolonel Jan Abts en in aanwezigheid van minister van defensie Didier Reynders, waarschijnlijk ??n van zijn laatste opdrachten voor hij naar Europa verkast.