Truineer Nieuws melden?

Met dank aan Dani?l Schmidt

Het was geleden van februari 2008 dat STVV nog eens kon winnen op Racing Genk: toen nog met Mignolet in het doel werd het 0-1. Dit keer was het doelman Schmidt die de meubelen voor STVV redde nadat het in de tweede helft bijna eenrichtingsvoetbal moest ondergaan.

© Fotograaf: Truineer

Genk startte furieus het eerste kwartier, ze wilden hun nieuwe trainer voor zijn tweede match een zege offreren en dat eerste superieure kwartier leverde dan ook een logische 1-0 stand op nadat Samatta een mislukt schot op doel wat lucky kon inkoppen: Schmidt was kansloos. Na dat eerste kwartier ging de Genkse storm liggen en kwam STVV beter in het spel. Suzuki kreeg blijkbaar weer goesting om te sjotten. De Bruyn infiltreerde op rechts en bediende Boli, toch hij weer, en de 1-1 stond op het scorebord. Nog even kwam de Genkse uitblinker Hagi goed weg toen hij zelfs geen geel kreeg voor een quasi rode fout op Boli, maar het vuur was weer even uit het Truiense spel. Het was dus wachten op een nieuwe Genkse stoomwals, maar die kwam er niet. Integendeel! Het was ditmaal Botaka die de rechterflank afdweilde en Suzuki bediende. Die twijfelde niet en prikte de 1-2 tegen de netten. Dat noemen we scoren tegen 100 %. Drie minuten later was het ei-zo-na 1-3, maar de lat stond in de weg van het schot van Suzuki. Iedereen zag wel degelijk dat de Kanaries meer konden dan fluiten en voor de 400 meegereisde supporters (zonder vuurwerk) kon de pret niet op.

De wet van de sterkste klopt niet steeds
De tweede helft was het al Genk wat de klok sloeg. De ref gaf Colombatto nog belachelijk geel, maar het bleef voor STVV pompen of verzuipen. En als het dan toch zover was, dan stond Schmidt in de weg zoals in de 60ste minuut toen Hagi uithaalde naar de linkerbenedenhoek en Schmidt prachtig pareerde. Maar het overwicht van Genk bleef steriel. We noteerden tot op dat ogenblik 20 Genkse doelpogingen tegen 4 voor de Truienaren, maar als we schoten binnen het kader als maatstaf namen, was het 4-3.

Schmidt een secuur sluitstuk
Trainer Wolf gooide nog meer aanvallers in de wei. Onuachu nam Schmidt nog eens op de korrel, maar de Japans-Amerikaans-Duitse doelman gaf geen krimp. In blessuretijd kreeg de Truiense kapitein Botaka nog de 1-3 voor de schoenen geschoven, maar hij miste voor het lege doel! Zelfs de vijf minuten extra konden Genk niet redden en het bleef 1-2. STVV liet de Genkenaars met een enorme kater achter en de kersverse geel-blauwe trainer Nicky Hayen oogste in ??n wedstrijd drie keer meer punten dan zijn Duitse evenknie bij Genk in twee matchen! Van een entree gesproken.
In de klassering fietst STVV zich naast Genk dat met een povere 2 op 15 en de Europese uitschakeling er wel een erg trieste week heeft op zitten. En voor play-off 1 zullen beide ploegen nog erg veel uit de kast moeten halen! Nu is het nog afwachten wat de hogere instanties gaan beslissen over de gestaakte heenwedstrijd, want die zou ook nog punten kunnen kosten. Dinsdag weten we meer.