Truineer Nieuws melden?

Leerlingen Hasp-O gaan in dialoog over grenzen heen

Noch ras, noch stand speelt een rol…. Leerlingen van Hasp-O centrum gingen ‘onbevooroordeeld’ in overleg terwijl ze vaak verschillen van herkomst, cultuur en religie. Het leverde een bijzonder leerrijke ervaring op die de relatie en het wederzijds begrip tussen deze jonge mensen alleen maar ten goede kwam. Dit initiatief vond plaats in het kader van ‘Gedurfd’, een expo van De Mindere.

© Fotograaf: Truineer

De expo van Franciscusmuseum DE MINDERE handelt over een gewaagde ontmoeting van precies 800 jaar geleden tussen een christen (Fransciscus van Assisi) en een moslim (Sultan Al-Kamil). Je moet het gezien hebben. Trouwens, durf jij het ook aan om een vreemde bezoeker face-t-face te ontmoeten? De Mindere daagt je uit. Deze expo loopt tot en met 15.12.2019 en is gratis.

Centraal in de expo word je inderdaad uitgedaagd om in de??face-to-face-space??een ?vreemde? bezoeker te ontmoeten, net zoals Franciscus van Assisi dat deed. Durf jij je vooroordelen achter je te laten, plaats te nemen op de stoel en de ?andere? in de ogen te kijken? Tijdens de expo zitten er telkens ?durvers?, ?vreemden? die er ?anders? uitzien in ??n stoel: een moslim, een sikh, een asielzoeker, een minderbroeder, een urban acu- puncturist, … . Durf jij het gesprek aan te gaan? Ga jij zitten op de andere stoel? De face-to-face-space is de vertaling van wat er 800 jaar geleden gebeurde.