Truineer Nieuws melden?

Leefschool De Villa gaat voor een warme werklounge!

Overal lijkt ons land rood te kleuren en ook op Leefschool de Villa was iedereen druk in de weer. Alles stond de afgelopen week in het teken van Rode Neuzen Dag.

© Fotograaf: Truineer

Er werd massaal gebakken door leerkrachten en ouders. Koekjes en cupcakes werden verkocht en op dinsdag was er zelfs een echte brunch. Als afsluiter van de week werden er hotdogs aangeboden en tussendoor werd er ook zelfgemaakte kruidenolie en keukenzout verkocht. Wat een warme sfeer op school!

Afgelopen donderdag kreeg de derde graad bezoek van Dave, een medewerker van Rode Neuzen Scholen On Tour. Hij nam de leerlingen mee doorheen heel wat waargebeurde verhalen en werkte zo rond weerbaarheid bij onze kinderen. Kortom het was top!

Met de opbrengst van al deze activiteiten en met de steun van Rode Neuzen realiseren we binnenkort het project lounge op school. Omdat we het welbevinden van onze leerlingen heel hoog in het vaandel dragen willen we hen met deze loungeruimte een warme plek geven waarin de huiselijke sfeer overheerst. Kinderen moet zich in de eerste plaats veilig en goed voelen om zo tot leren te komen. Daarom is dit project iets waar we als leefschool alleen maar trots op kunnen zijn. We willen hen samen deze ruimte laten uittekenen. Zo is er de zoektocht naar het perfecte meubilair en de juiste inkleding voor dit lokaal. De kinderen leren het budget op een juiste manier beheren en mogen samen met de ouders de hele ruimte inrichten naar hun noden en wensen. Rode Neuzen Dag was op leefschool De Villa alvast een groot succes!