Truineer Nieuws melden?

Kleuters kregen voorproefje van Kerstmagie

Veertig kleuters van de Sint-Ritaschool kregen gisteren een voorproefje van wat vanaf 7 december ?Kerstmagie? wordt in het kasteel van Duras

© Fotograaf: Truineer

Ook voor de bewoonster van het kasteel, gravin Gabrielle de Liedekerke, is dergelijk evenement een feest. ?Weet je, het brengt leven in het kasteel, en op ??n of andere manier doet het ganse dorp eraan mee?, aldus de gravin.
Van 7 tot 23 december vindt in zes kastelen in Vlaanderen ?Berstmagie? plaats. Voor Limburg is dat in Duras. De bezoekers aan het kasteel krijgen tijdens hun rondgang in elke kamer een stukje theater in de sfeer van Kerstmis gepresenteerd. En dat in een decor dat echt Kerstmis ademt. 40 kleuters van de Sint-Ritaschool mochten al eens gaan proeven, en deden dat met veen plezier en enthousiasme.
Regisseur Luc Stevens. ?Het is het tweede jaar op rij dat we in Duras te gast zijn, en de formule spreekt de mensen aan. Ze worden ondergedompeld in de kerstsfeer, alle kamers zijn versierd en kerstfiguren spelen er een interactief kerstverhaal. En op het einde ga je gelukkig naar huis.?
Kerstmagie in het kasteel van Duras van 7 tot 23 december. Zeker in het Kasteel van Duras! In en rond het kasteel word je ondergedompeld in een magische kerstsfeer. Wie deelneemt aan een kerstwandeling doorheen het kasteel komt gedurende een uurtje in een unieke wereld terecht. Een indrukwekkend kasteel, hemelse muziek en verrassende theaterstukjes. Achter elke hoek schuilt iets onverwachts. Spannend!
De animatie komt uit de kerstmuts van regisseur Luc Stevens.
Wil je ook graag een droomreis van een uurtje maken in het kasteel? We verwelkomen je graag in de maand december.
Tickets prijs 14,95 EUR. Gratis voor kinderen onder 5 jaar.