Truineer Nieuws melden?

Jill Serron Belgisch kampioen Super Bantam

De Gingelomse Jill Serron werd vrijdagavond Belgisch kampioen tijdens het Trudo Box Gala. Echte euforie was er nog niet bij Jill: zij vond dat ze meer druk had kunnen zetten.

© Fotograaf: Truineer

Jill werkt als onderzoekster bij het onderzoekscentrum IMEC in Leuven en ben bezig met nanotechnologie. Tijdens haar lunchpauze gaat ze elke dag lopen en ?s avonds na haar werk duikt ze de boksring in. ?Ik wil nu op weg gaan om een Europese titel te behalen, maar ik weet wel dat het zeer moeilijk zal zijn om van de bokssport te kunnen leven. Daarbij, mijn vriend en ik hebben een kinderwens. Niet meteen, maar toch. En dan zal de bokssport toch op de tweede plaats komen?, zegde Jill.
Na de match van vrijdagavond zat Jill Serron met gemengde gevoelens. Ze behaalde haar titel dan wel binnen op punten, maar zoals een echte sportvrouw vond ze dat het beter kon. ?Mijn voorbereiding was beter, ik had wat minder gewicht en ben ook meer gaan sparren, ook tegen mannen, dat maakt je sterker?, legde Jill de zege uit.
Serron bokste tijdens de eerste ronde echt voor de punten, maar naarmate Marina Dekic vermoeid geraakte, nam Jill ook iets meer risico?s. De Servische gooide het dan over een andere boeg en begon uitdagend en vervelend te boksen, en dat kon niemand appreci?ren.
Uiteindelijk was de zege dus voor Jill Serron, die zich terecht Belgisch kampioen bij de Super Bantam mag noemen.