Truineer Nieuws melden?

Inbrekers ontsnappen aan politiehonden en luchtpolitie

Drie verdachten die probeerden in te breken in een huis aan de Grote Steenweg in Eliksem bij Landen wisten toch te ontsnappen aan agenten, honden en de luchtpolitie.

© Fotograaf: luchtpolitie vtm

Bewoners van een huis aan de Grote Steenweg in Eliksem bij Landen alarmeerden woensdagavond rond 18.50 uur de politie toen ze rond hun woning drie verdachten opmerkten. Patrouilles waren al snel de verdachte wagen op het spoor. Die bleek gestolen te zijn in Verviers. Aan hoge snelheid raasde die door de velden in Wange. Uiteindelijk lieten de daders hem achter aan een woning in Linter. Maar intussen waren de diensten het spoor van de verdachten al even bijster. Tot ze te horen kregen dat er opnieuw een wagen gestolen bleek, een VW Polo,? in de Hakendoverstraat. Ook die auto konden ze lokaliseren. De achtervolging werd opnieuw ingezet. Tot de verdachten te voet op de vlucht sloegen en een veld indoken tussen Hoegaarden en Tienen, vlakbij de autostrade. Een omsingeling, het inzetten van een speurhond en van een politiehelikopter brachten echter geen soelaas.