Truineer Nieuws melden?

Hoeveel chance kan je hebben?

Met die vraag kwamen de wandelaars van Senioren Actief Sint-Truiden thuis, na hun maandelijkse wandeling in de vallei van de Cicindria.

© Fotograaf: Rob Roelandt

Met 9 deelnemers op de 5 km en 21 deelnemers op de 10,5 km was het ditmaal een kleine groep die de vallei van de Cicindria ging ontdekken. ?Prachtige luchten waren onze metgezel, schitterende landschappen ons decor, en gezellige kameraden onze compagnons-de-route. En hoe het kan meevallen, we bleven droog, 10,5 kilometer aan een stuk!?, zegt de wandelfotograaf Rob Roelandt.
Want de regen in Sint-Truiden had tientallen wandelaars ervan weerhouden de tocht naar de plaats van afspraak in Borlo te komen, maar bij het vertrek was het droog, en droog bleef het tot aan de traditionele rustpauze (tijd voor een Leffe heet dan dan). Toen gingen de hemelsluizen open om weer dicht te gaan, toen de Leffe soldaat was gemaakt. En de tweede helft van de wandeling kon weer plaatsvinden in droge omstandigheden. En bij aankomst aan het Pachthof ? vielen de eerste regendruppels weer. De wandelaars content en ook Frank Deboosere met zijn grondwaterspiegel.