Truineer Nieuws melden?

Het provinciaal voetbal van dit weekend.

Na een weekend provinciaal voetbal, kunnen we een status quo vaststellen bij onze provinciale ploegen. Wat wel opviel was dat er bijna evenveel supporters van Zepperen-Brustem de verplaatsing maakten naar Bilzen als van Charleroi bij zijn verplaatsing naar STVV gisteren in eerste nationale!

© Fotograaf: Truineer

Beginnen doen we in Zepperen in eerste provinciale. De fusieploeg KVK Zepperen-Brustem haalde een puik resultaat op het veld van Schoonbeek-Beverst. Het boog tijdens het matcheinde een 3-1 achterstand om tot een 3-3 gelijkspel nadat de thuisploeg enkele kansen op 4-1 liet liggen. In de klassering worden de mannen van Z-B er wel niet beter van: ze blijven op de voorlaatste plaats want hun directe concurrenten pakten meer punten.
Sporting Aalst kon in derde provinciale C het degradatiespook enigszins afwenden met een 3-1 zege tegen Heers, dat daardoor nog meer in de ellende komt.
Over naar Vierde provinciale C. Onze twee provincialers in deze reeks blijven meedraaien in de bovenste regionen, alhoewel Velm even de rol moet lossen na een gelijkspel in Landen. Maar Jong STVV zet zijn zegereeks verder. Amandina ging voor de bijl met 5-2. In hun reeks staat evenwel de enige provinciale ploeg die nog geen enkel punt kon halen: Inter Hasselt verloor 13 matchen op 13 met een doelpuntensaldo van 12 tegen 133. Omgerekend verloren ze elke match met 1-10.

In eerste provinciale bij de dames trok Jong STVV B naar Bilzen, derde in de stand. De 3-3 die deze dames ginder uit de brand sleepten mag dan ook als een succes bestempeld worden.
Jong STVV C, dat aantreedt in tweede provinciale, blijft winnen: 12 matchen met winst leveren het maximum van 36 punten op en uiteraard ook de leidersplaats. Bokrijk Sport B dat de derde stek bezette, werd met 2-0 richting Kempen gestuurd.