Truineer Nieuws melden?

Het deksel op de neus in minuut 89

STVV mag de terugreis naar Haspengouw puntenloos aanvatten. Terwijl u dit leest staan ze wellicht nog onder de douche en likken hun wonden. Niet dat ze zoveel stampen gekregen hebben, maar een nederlaag tegen de hekkensluiter, dat had niemand verwacht.

© Fotograaf: Kevin Vanhees

Alice Nahon schreef ooit een gedicht: ?Het is goed in eigen hart te kijken, nog even voor het slapengaan?, en dat vullen we verder aan met ?of ik van dageraad tot avond, wel echt mijn best heb gedaan.? Een reflectie die elke speler moet maken, want de opdrachten van Marc Brys werden zeker niet uitgevoerd. Ofwel waren het de verkeerde opdrachten.

Eerste helft: om vlug te vergeten
Een zeer matige eerste helft van STVV en een pittig Cercle dat elke strohalm grijpt om van die laatste plaats weg te geraken zorgde voor een 1-0 ruststand. Al werd de eerste goal van Hoggas terecht afgekeurd wegens handspel zodat de brilstand nog een half uur op het bord bleef. Toch kwam die 1-0 er, na fout van Kanarie Colombatti. Hoggas zette de vrije trap netjes naast de muur en buiten bereik van de niet helemaal onschuldige Schmidt, die zijn muur wel wat steviger had mogen maken. Nauwelijks vijf minuten later probeerde Gory scheidsrechter Lardot en de VAR te verrassen, maar zijn duik leverde geen penalty op.
Was STVV dan onmondig? Met negen doelpogingen waarvan geen enkele binnen het kader deden ze beter dan de drie pogingen van Cercle.
Brugge was wel wat potiger op het veld, maar hun zes overtredingen leverden slechts ??n enkele gele kaart op. Daarvoor had STVV slechts drie fouten nodig. Maar na 45 minuten moest STVV weer achtervolgen, maar dat is niet de eerste keer.

Ook na de rust armoe troef
Want na de rust leek het tij te keren, en in de 49ste minuut kopte Boli (weer hij) de gelijkmaker binnen op hoekschop. Alle geel-blauwe supporters dachten ?erop en erover?, maar dat was niet het geval. Het Truiens stel bleef slordig: foute passes, getelefoneerde voorzetten, weinig doorzetting bij balverlies, te kort of te lang, te hard of te stil, maar zelden in de voet. Zo win je geen match. Wat Cercle zoveel beter? We hadden de indruk dat hun strijdlust groter was dan bij de tamme Kanaries. Ook de vervangingen van Colombatto door de Ridder en Sousa door Acolatse brachten geen aarde aan de dijk, integendeel. Het spel bleef ergerlijk zwak , soms klungelig, en het was wachten op een koude douche. Die kregen de Kanaries in minuut 89. Saadi legde twee STVV-verdedigers in de luren en kopte een mooi uitgespeelde kans vanop rechts naar binnen. 2-1, en boeken toe. En tijdens de lange rit naar huis zochten de STVV-supporters vruchteloos naar het antwoord op de vraag: waar is het STVV van de voorbije drie matchen gebleven? PO1 is verder weg dan ooit, en de blik mag weer naar beneden gericht worden. En Marc Brys, die heeft erg veel stof om over na te denken, net als zijn bazen.