Truineer Nieuws melden?

Helse brand in Alken

De brandweer van Hasselt is momenteel nog altijd aan het blussen na een zware brand in de Schoenbeekstraat.

© Fotograaf: Truineer

Zondag even na middernacht werd het vuur opgemerkt. De vlammen kleurden de donkere nacht. Stallingen vol stro stonden in lichterlaaie.
De brandweermannen van vannacht zijn intussen vervangen door een tweede ploeg. Het blussen gaat nog wel een tijdje duren. Hoe het vuur ontstond is onduidelijk. De politie start een onderzoek.

Update

De lokale politie van het kanton Borgloon kwam wel ter plaatse voor een onderzoek. Ook in de de loop van de zondagnamiddag kwamen ze nog terug met een ploeg. De buurt werd vorig jaar immers getroffen door een reeks verdachte branden. Daarbij gingen regelmatige stallingen met hooi en stro in de vlammen op. Een pyromaan leek het geviseerd te hebben op afgelegen boerderijen in de regio. Eind 2018 kon de politie zelfs een verdachte dertiger uit Wellen in de boeien slaan. Maar hij werd begin dit jaar weer vrijgelaten, omdat er geen harde bewijzen waren.