Truineer Nieuws melden?

Groep Celis opent grootste Volvo-toonzaal van Belgi

Groep Celis, met vestigingen in Hasselt en Sint-Truiden, heeft in Hasselt de grootste Volvo-showroom van Belgi? geopend. Met de nieuwe vestiging is een investering gemoeid van ruim 7,5 miljoen euro.

© Fotograaf: Volvo

De grootste showroom van Volvo in Belgi? bevindt zich sinds kort in Hasselt. Groep Celis kocht de gebouwen aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kuringersteenweg in Hasselt in 2016 van telecombedrijf Proximus, dat het gebouw daarna nog enige tijd huurde. In oktober van vorig jaar gingen er verbouwingswerken van start en vandaag huisvest het gebouw de grootste Belgische Volvo-showroom, met over twee verdiepingen ruimte voor 45 voertuigen. Groep Celis investeerde 7,5 miljoen euro in het gebouw, dat beschikt over een eigen carwash, een magazijn waar banden van klanten worden gestockeerd en een ondergrondse parkeergarage.
?Bovendien zijn we nu al klaar voor de auto van de toekomst?, zegt zaakvoerder Roel Vanden Boer. ?We hebben acht laadpalen voor elektrische wagens en op termijn komt er ook een hoogspanningscabine.?
Familiebedrijf
Volvo Celis werd opgericht in 1936 en heeft vestigingen in Hasselt en Sint-Truiden. Het bedrijf is al die jaren een familiebedrijf gebleven en de familiale aandeelhouders willen dat zo houden.
?De Limburgse autosector is de voorbije jaren het voorwerp geweest van verregaande consolidatie?, zegt Vanden Boer. ?Waarbij Limburgse dealers in handen komen van grote groepen, al dan niet uit het buitenland.?
?We blijven bewust een familiebedrijf, omdat we het belangrijk vinden dat die familiale sfeer zich ook doorzet in de service naar onze klanten?, zegt Vanden Boer.
Tweedehandswagens
De verkoop van Volvo is gestaag gegroeid, net als die van Volvo Celis. Dit jaar rondt het bedrijf de kaap van duizend verkochte voertuigen, waarvan ruim 700 nieuwe, goed voor een omzet van 34,5 miljoen euro. De voorbije tien jaar verdubbelde de verkoop.
Vanden Boer wil de komende jaren ook meer werk maken van de verkoop van tweedehands voertuigen. ?De showroom op de eerste verdieping is bestemd voor occasies met het label Volvo Select.?
De uitbouw van de tweedehands verkoop heeft nog een andere reden. ?Door het wegvallen van de V40 heeft Volvo geen wagen meer in de prijscategorie rond 25.000 euro?, zegt Roel Vanden Boer. ?Met de verkoop van tweedehands voertuigen willen we die leemte opvullen.?