Truineer Nieuws melden?

Gilde brengt een gesmaakt slotconcert

Zondag organiseerde de Koninklijke Harmonie der Gilde het slotconcert van het feestelijke Trudojaar. Dirigent en muzikanten namen de aanwezigen mee op een muzikale trip door de rijke geschiedenis van onze historische stad.

© Fotograaf: Katty Nicolai

Na een intensieve voorbereiding was het zondag tijd voor het slotconcert van een zeer geslaagd Trudojaar. De Gilde, onder leiding van dirigent Gilbert Coenegracht, begon haar concert met een werk dat de sfeer van de Romeinse aanwezigheid in onze streken weergaf. Vervolgens kwamen verschillende historische figuren en gebeurtenissen aan bod zoals Christina de Wonderbare, de Heilige Trudo, ereburger Frank de Winne en Kamiel Festraets, de middeleeuwse poorten en de grote abdijbrand. Ook de eerste voorzitter van de Gilde, Dr Bernard Quintens, speelde een moedige rol in Sint-Truiden tijdens WO I. Hierover konden de aanwezigen meer te weten komen in de interessante brochure die de Gilde speciaal voor deze gelegenheid had samengesteld. De muziekwerken werden begeleid door een mooie beeldmontage samengesteld door Mathias Thys. Presentatrice Rosette Bex zorgde voor meer duiding bij de gekozen muziekwerken. Aan het eind van de avond mocht het gekende lied van de stad natuurlijk niet ontbreken. S?n Truin begot ich aan van oech werd dan ook door iedereen meegezongen.