Truineer Nieuws melden?

Genk-STVV: geen extra veiligheidsmaatregelen

Racing Genk neemt geen extra veiligheidsmaatregelen voor de derby tegen STVV. Intussen is het hopen dat club en spelers zich onthouden van opruiende commentaren en dat beide supportersclans zich die avond gedeisd houden.

© Fotograaf: Truineer

Rivaliteit mag er zijn, zeker bij een derby. Maar de afgelopen paar jaar liepen de treffens tussen Genk en STVV in, maar zeker ook buiten het stadion uit de hand.? We moeten? daarvoor nog niet zo lang teruggaan. Want STVV-Genk werd gestaakt nadat eerst de Truiense fans over de schreef gingen en vervolgens de Genkse fans nog zwaarder over de schreef gingen. Correctie: een klein deel van beide supportersschares. Maar die bederven dan wel de avond van vele andere mensen, van de spelers en zeker ook van die club, die ook nog ’s diep in de geldbeugel mag tasten. Hopelijk neemt het deze keer niet zo’n vaart en blijft de derby sportief op en naast het veld. Want dat is in het belang van iedereeen. Dat de beste mag winnen…..