Truineer Nieuws melden?

Geen Truiense emissiezone, wel klimaatcaf? voor uitleg

Vandaag vindt in De Kring van Wilderen een nieuw klimaatcaf? plaats. Afspraak van 19 tot 21 uur. Daar zal je ook te horen krijgen dat een lage emissiezone in onze stad niet aan de orde is.

© Fotograaf: Truineer

Burgemeester Veerle Heeren: ik krijg heel veel vragen over het wel of niet invoeren van een lage-emissiezone in Sint-Truiden. Ikzelf zal duidelijkheid brengen, want zelfs in de pers circuleren daar geruchten over die niet eens zijn gecheckt. Voor alle duidelijkheid: een lage-emissiezone is niet aan de orde in onze stad. Aan de andere kant zijn we momenteel wel hard aan het werk om onze stad voor te bereiden op de klimaatverandering. We werken hiervoor een klimaatplan uit met concrete acties. Welke die acties zijn, hoor je binnenkort.?Wil je hierover trouwens zelf meedenken? Kom dan naar ??n van onze klimaatcaf?.”