Truineer Nieuws melden?

Geen oudstrijders meer in Zepperen

De jongste oudstrijder moet nu al tegen de 100 aan lopen. En die zijn er niet meer in Zepperen. Wat er wel blijft, is een ingetogen herdenking van de gesneuvelden aan beide oorlogsmonumenten, in het bijzijn van de jeugd.

© Fotograaf: Truineer

De herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog en meteen ook de hulde aan al diegenen die voor ons land en onze vrijheid het leven verloren, was in Zepperen steeds een sobere, ingetogen viering. Zonder veel wapengekletter en hoge personaliteiten, maar met een ingetogen viering aan het monument voor de gesneuvelden van 40-45 aan de Dikke Linde, en dat van de gesneuvelden van 14-18 aan de kerk. Want, ondanks het feit dat de oudstrijders van toen er niet meer zijn, blijft de herdenking van hun dood een vast begrip, nu zonder veteranen maar met de jeugd. Het waren de leerlingen van het vierde studiejaar van Het Blavierke die met hun aanwezigheid de herdenking gestalte gaven.? En opdat ze wisten wat ze aan de monumenten precies gingen doen, kregen ze in de school ook de nodige informatie mee. Aan de oorlogsmonumenten droegen ze gedichten voor met slechts ??n boodschap: ?NOOIT MEER OORLOG?
Vanwege het stadsbestuur waren schepen Johan Mas en toekomstig schepen Stijn Vanoirbeek op het app?l. Met dank aan het Genovevakoor, Team Marijke Schoenaerts met de vele helpers, ZEH Luc Michiels en het Stadsbestuur.