Truineer Nieuws melden?

Fietsen en wandelen ?tussen fruit en steen?

Tufsteen van Lincent, Tiense kwartsiet en Gobertangesteen: het zijn maar enkele van de natuursteensoorten die je tegenkomt op de geologische fietsroute.

© Fotograaf: Stad St-Truiden

Twee fietslussen en een stadswandeling leiden je langs mooie landschappen en historische monumenten die gebouwd zijn met natuursteen uit de streek rond Sint-Truiden. De noordelijke fietsroute vertrekt aan het Provinciedomein van Nieuwenhoven in Sint-Truiden naar Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. De zuidelijke lus verkent vooral droog-haspengouw ten zuiden van Sint-Truiden. En tot slot dompelt een stadswandeling je onder in de rijke geschiedenis van Sint-Truiden.

De routes staan beschreven in een gloednieuwe gids: 112 pagina?s vol kaarten, achtergrondinformatie en illustraties. Na ??n tocht kennen de natuursteensoorten uit de fruitstreek zo geen geheimen meer voor jou. De gids kost 10 euro en is onder andere te koop bij Toerisme Sint-Truiden.

Meer info
www.provinciaalnatuurcentrum.be/fietsroute-fruitstreek