Truineer Nieuws melden?

FC Sint-Truiden – Provinciaal voetbal

Geen beterschap voor KVK Zepperen-Brustem, Sporting Aalst in de gevarenzone, maar Velm VV en Jong-Sint-Truiden blijven op kampioenenkoers.

© Fotograaf: Truineer

Maar we beginnen bij de vrouwen. Jong-Sint-Truiden B verloor de aansluiting bij de kop van het klassement. Van Esp. Neerpelt kregen de dame een ferme pandoering met 1-6 in eerste provinciale. In tweede provinciale stoomt Jong-Sint-Truiden C door op zijn elan: na de zege tegen Lummen met 0-5 blijven ze ongeslagen, zelfs zonder puntenverlies, met het maximum op kop: 33 punten uit 11 matchen.
In vierde provinciale C doen onze ploegen van FC Sint-Truien het erg goed. Velm VV stuurde Alken B naar huis met droge 4-0, en Jong-Sint-Truiden veegde de vloer aan met Gingelom. 1-5 werd het in deze derby. Dat maakt dat Jong-Sint-Truiden nu tweede staat op ??n puntje van leider Borgloon, en Velm VV vierde met drie punten achterstand.
In derde provinciale C verdedigt Sporting Aalst de kleuren van FC Sint-Truiden. Maar de tweede in het klassement, Vechmaal, had weinig compassie met de Aalstenaars, die thuis verloren met 2-3 en zo duidelijk in de problemen komen.

Tumult in Zepperen?
Tenslotte was er in eerste provinciale de tumultueuze match tussen KVK Zepperen-Brustem tegen Bregel, een kans om zich uit de gevarenhoek te loodsen. De trainerswissel heeft echter de nodige zege nog niet opgeleverd. Het werd 2-2 tussen de staartploegen, waarbij de Truienaars wel 0-2 achter kwamen maar in de tweede helft de scheve situatie rechtzetten. Tekenend voor de nervositeit waren de rode kaarten voor Herbots (Zep) in de eerste helft, gevolgd door drie rode kartons door drie spelers van Bregel in de tweede helft. Met 8 tegen 10 kon Bregel toch de match over de streep trekken.