Truineer Nieuws melden?

Elf Latsjanen even terug naar markt

Nog vier keer slapen en dan wordt het startsein gegeven voor het 50ste carnavalseizoen in Sint-Truiden. Dat kan niet zonder de Elf Latsjanen. En dus werden die weer even naar het centrum overgebracht.

© Fotograaf: Truineer

De startsein voor het carnaval wordt traditioneel op 11 november gegeven met de aanstelling van de prinsen en het aansteken van de Elf Latsjanen. Die Latsjanen verdwenen echter naar een bergplaats van zodra de graafwerken op de Groenmarkt werden gestart. Zonder Latsjanen wordt het carnaval echter onthoofd. En dus werden ze met zwaar materiaal en met begeleiding van de politie even teruggebracht. Niet naar de Groenmarkt, wel naar de Grote Markt, vlak bij de pui van het stadhuis. Het is wachten tot de oplevering van de nieuwe Groenmarkt om de Latsjanen weer een vaste plaats te geven.