Truineer Nieuws melden?

Drugsproblemen anoniem melden? Vanaf nu kan het!

Meld problemen in verband met drugs niet enkel aan de sociale media, maar zeker eerst aan de bevoegde diensten. Dat kan vanaf nu ook anoniem.

© Fotograaf: Truineer

Denk je drugsafval gezien te hebben tijdens je wandeling in het bos? Is er plots ?s nachts activiteit in het leegstaande huis verderop in de straat? Vermoed je dat het om drugsafval of een drugslabo gaat, blijf dan op een veilige afstand. Vaak bestaat het afval immers uit toxische, brandbare en bijtende chemicali?n.

Verwittig bij acuut gevaar ook altijd de hulpdiensten. Contacteer in andere gevallen het Anoniem drugsmeldpunt Limburg via 0800 208 77. Dit is een gratis nummer. Je krijgt een automatisch bericht te horen en dan kan je anoniem je melding inspreken. De gegevens van de oproep worden dus niet geregistreerd, maar je kunt uiteraard je naam en telefoonnummer inspreken, als je graag gecontacteerd wordt om bijkomende informatie te geven.