Truineer Nieuws melden?

Drie inbrekers gevat

Dank zij de alerte buurtbewoner konden drie dieven geklist worden.

© Fotograaf: Truineer

Op donderdag 21 november 2019 kreeg de lokale politie Sint-Truiden ? Gingelom ? Nieuwerkerken een oproep van een alerte buurtbewoner, die twee mannen, die zich verdacht gedroegen, had gezien in de buurt van een woning in Sint-Truiden. De buurman had het vermoeden dat de mannen wilden inbreken. Een politieploeg was op het moment van de oproep in de buurt en kon ??n van de verdachten op heterdaad betrappen. Er werden braaksporen vastgesteld en inbrekersmateriaal in beslag genomen. De 36-jarige man werd voorgeleid en aangehouden.

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 november werd er ingebroken in een woning op de Luikersteenweg. De twee verdachten hebben de vlucht genomen, maar konden door de goede beschrijving van de slachtoffers zeer snel gearresteerd worden. Na een huiszoeking werden er nog spullen aangetroffen. Er zal onderzocht worden of deze kunnen gelinkt worden aan eerdere feiten.

“Dit bewijst nog maar eens hoe belangrijk het is om bij verdachte gedragingen onmiddellijk de politie te verwittigen via 101, met een goede beschrijving van de personen en/of voertuigen?, zegt de?Lokale Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken