Truineer Nieuws melden?

De rotonde van Stayen in het nieuw

Het fietsplan dat vandaag werd voorgesteld, voorziet ook in de herinrichting van de rotonde van Stayen, al langer een bron van ergernis voor wie uit de richting Tienen komt tijdens de spits, met files tot voorbij de Colruyt.

© Fotograaf: Truineer

Die rotonde krijgt een heel ander uitzicht en de verkeersstroom moet vlotter verlopen. Bovendien wordt ook aan de veiligheid van de fietsers gedacht die via ondertunneling de Tienststeenweg kunnen oversteken.
Zeer belangrijk is ook de bypass die gecre?erd wordt om de doorstroom van Tienen richting Luik vlotter te laten verlopen: zij worden voor het rond punt afgeleid. En uiteraard wordt het nodige groen voorzien. En wellicht ook nog een kunstwerk op het rond punt, waarvoor de betonplaat al decennia in de grond steekt in afwachting van ? de herinrichting van de rotonde.