Truineer Nieuws melden?

De Gebrande Winning in de Bib Gourmand-gids van Michelin

Gisteren is de nieuwe Michelin-gids “Bib Gourmand Benelux 2020” voorgesteld. Dit kleine broertje van de befaamde rode Michelin-gids die toprestaurants bekroont met sterren, onderscheidt restaurants die een kwaliteitsvol driegangenmenu aanbieden voor maximaal 39 euro met een “Bib Gourmand”.

© Fotograaf: Truineer

De nieuwe editie van de gids beveelt in totaal 431 restaurants aan, waarvan 154 in Belgi?, 133 in Nederland en 14 in Luxemburg.
18 winnaars…maar ook 21 verliezers
Bij de Belgische restaurants zijn er 18 die voor het eerst een “Bib Gourmand” krijgen. In Vlaanderen gaat het om “l’Amiti?” (Antwerpen), “Quatre Mains” (Brugge), “Les Eleveurs” (Halle), “Station 3” (Kraainem), “De Gebrande Winning” (Sint-Truiden) en “Bistro Bis” en “Le 54” (beide in Tongeren). Opvallend is dat van deze zeven Vlaamse restaurants er slechts ??n een Vlaamse naam heeft: De Gebrande Winning.
Naast de 18 nieuwkomers zijn er in Belgi? ook 21 restaurants die hun “Bib Gourmand” verliezen.
De nieuwe editie van de Bib Gourmand-gids bekroont vooral restaurants die werken met groenten en lokale producten, en die ook oog hebben voor het milieu. Al zitten er bij de laureaten ook restaurants die een exotische keuken aanbieden.?
Proficiat aan De Gebrande Winning voor deze onderscheiding. De horecazaak aan de Zepperse steenweg ving in het begin van het jaar ook al vier ?bierprijzen?; namelijk erg hoge onderscheidingen zoals ?Bierrestaurant?, ?Bierfestival?, ?Ontdekking van het jaar? en ?Gebeurtenis van het jaar?.