Truineer Nieuws melden?

Chef Ayt Erdogan wil een Truiense Michelinster

Binnenkort opent chef Ayt Erdogan restaurant Blanco in Sint-Truiden. Dat restaurant gaat open in het Bogaardenklooster, het vroegere pand Durondeau. De gerenommeerde kok gaat meteen op zoek naar een Michelinster. Dat maakte hij zelf op instagram bekend.

© Fotograaf: youtube

Ayt is niet zomaar de eerste de beste. De chef vergaarde al een stevige reputatie in zaken met twee sterren in Utrecht (El Qatarijne) en Amsterdam (Taste of Amsterdam). Hij heeft ook al een veel gelezen kookboek op zijn palmares met name de Aytems van Inspiratie. Een lezing daaruit duidt welke richting de man is uitgegaan. Onder het motto East meet West gaat hij ook in Sint-Truiden van start.

We citeren: “De bron van zijn culinaire identiteit zijn zijn moeder en haar onvolprezen kookkunsten. Hij groeide uit tot een topkok die gedurende een aantal jaren onder de vleugels van grote namen in de culinaire wereld mocht vertoeven. Zij leerden hem de fijne kneepjes van o.a. de Franse keuken. Heden ten dage combineert Ayt Erdogan de mediterrane (Ottomaanse-Mesopotamische) maar ook de Aziatische keuken met de Europese onder het motto East meets West. En dat doet hij op een werkelijk fenomenale wijze.”