Truineer Nieuws melden?

CEO Takayuki Tateishi legt kaarten op tafel

CEO Tateishi van STVV streeft naar een financieel stabiel STVV via fondsenwerving in Azi?. Opbrengsten zullen allemaal worden ge?nvesteerd in de club (o.a. een nieuw oefencomplex) maar ook in de stad. Er wordt ook werk gemaakt van een evenement met een weerklank ? la Tomorrowland.

© Fotograaf: Truineer

Eerste persconferentie van Tateishi in twee jaar. De Japanner kwam zelfzeker over en is duidelijk een man die het voetbal door een nuchtere bril bekijkt.?

Het mag duidelijk zijn. Tateishi wil eerst financieel orde op zaken stellen en op dat vlak gaat het met STVV stilaan de goede weg op. Het structureel verlies vermindert, een aantal schulden zijn weggewerkt. Wil STVV nu financieel stappen voorwaarts zetten, dan moet er extra geld binnenkomen. En dat wil de Japanner doen via sponsorwerving in Japan en Azi? (India, Korea, Vietnam….) omdat daar in tegenstelling tot in Belgi? en Europa nog veel geld te rapen is. “DMM sponsort elk jaar 4 miljoen als hoofdsponsor. Geen enkele Belgische club doet beter”, zei Tateishi. “Daarnaast genereren we nog zo’n 1,5 miljoen via Japanse co-sponsors. Dit kan een mooie weerslag hebben, ook op Belgische bedrijven. Zo is er een deal in de maak tussen Nicolai en een Japanse keten voor export van fruit en groenten.”

Ook sportief wil de CEO stappen zetten, zonder al te veel druk te leggen op spelers en trainer. Financi?le en sportieve groei moeten wel gelijkmatig stijgen. Momenteel wil STVV aangekochte spelers vooral beter maken. En zo eventueel een meerwaarde cre?ren. Toch is het een doel om op termijn mee te doen voor play-off 1. DMM is momenteel tevreden met wat er in Sint-Truiden gebeurt. Tateishi ook. Brys staat niet ter discussie. Al geeft de CEO wel toe dat de communicatie tussen bestuur en coach beter kan en moet. Natuurlijk had hij Phuong en Lee liever in de basis gezien. Maar wat niet is, kan nog komen. Zowel spelers als coach hebben tijd nodig om zich aan elkaar aan te passen.

Opvallend is ook dat Tateishi zei dat elke frank die hier wordt verdiend, niet naar Japan gaat maar geherinvesteerd wordt in STVV en, de stad en de streek. Het is de bedoeling om op termijn uit te pakken met een evenement met de uitstraling van Tomorrowland die deze streek en STVV geliefd kunnen maken in Japan, Azi? en bij uitbreiding ook in andere landen.