Truineer Nieuws melden?

Carlo Willems op tournee met jarig Willy Claes Ensemble

Het Willy Claes ensemble is twintig jaar jong. En dat willen de muzikanten o.l.v. minister van staat en voormalig secretaris-generaal van de NAVO Willy Claes niet zomaar aan zich laten voorbijgaan. Daarom plannen ze een tournee. Dat meldt TV Limburg. E?n van hen is trouwens Carlo Willems, een Truienaar.

© Fotograaf: Truineer

Het Willy Claes Quartet bestaat Willy Claes(piano), Herman Vanspauwen (klarinet), Peter Verhaegen(bas) en Carlo Willems ( percussie).

Over Carlo Willems (bron website Carlo Willems)

Carlo Willems is algemeen bekend en wordt vaak gevraagd om zijn muzikale veelzijdigheid en grote virtuositeit op verschillende gebieden van de muzikale wereld.?Meer nog, door zijn vermogen om alle percussie-instrumenten en hamers op het hoogste professionele niveau te spelen met verschillende orkesten, ensembles, en als solist leverde hij veel professionele percussionisten, werkend in verschillende hoog gerangschikte professionele orkesten en winnaars van verschillende competities.

Carlo Willems kreeg zijn muzikale opleiding aan het Lemmensinstituut (Leuven, Belgi?).?Hij behaalde de hoogste graden in muzieklezen, harmonie, percussie en kamermuziek.?Hij is momenteel professor percussie aan het Lemmensinstituut en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen (Belgi?).?Bekend als componist, worden zijn werken vaak gespeeld en goed ontvangen door het publiek.

In het verleden won hij de Belgische TENUTO-wedstrijd voor solisten (1985) en het Festival of Flanders Chamber Music Contest (1989).?Hij trad op als solist bij het Brussels Philharmonic Orchestra, I Fiamminghi, Collegium Instrumentale Brugense, Il Novecento, The Walter Boeykens Ensemble en The Prometheus Ensemble.?Bij deze gelegenheid kreeg hij de gelegenheid om op te treden met dirigenten zoals Fernand Terby, Etienne Siebens, Sylveer Van den Broeck, Patrick Peire, Dirk Bross?, Walter Boeykens, Danielle Callegari, Philippe Herreweghe, Pascal Roph?, Fran?ois-Xavier Roth, Robert Groslot? .

Hij wordt vaak uitgenodigd voor masterclasses en hij speelt veel concerten gedurende het jaar met zowel klassiek als jazzrepertoire.?Hij is een actief lid van I Solisti.

Carlo nam verschillende solo-cd’s op.

Als docent is hij verbonden aan LUCA School of Arts Leuven, AP hogeschool Antwerpen en School of Music Tienen (Belgi?).