Truineer Nieuws melden?

Bompad bant plactic wegwerpbekers

Bompad geeft op 9 november het goede voorbeeld in Sint-Truiden met als eerste grote evenement dat de wegwerpbeker uitsluit.

© Fotograaf: Truineer

Vanaf volgend jaar mogen organisatoren van evenementen in Vlaanderen ? van het kleinste buurtfeest tot de grootste muziekvierdaagse ? uitsluitend herbruikbare bekers aanbieden. De organisatie koos er echter dit jaar al voor om de stap naar plastiekvrij te zetten.
Wegwerpbekers zijn slap in de hand en vies op de grond. Nog veel erger: plastic dat zomaar weggegooid wordt, is slecht voor het milieu. Om die laatste reden verbiedt de Vlaamse overheid vanaf januari 2020 op evenementen bekers en flesjes die zomaar bij het vuil belanden.
In samenwerking met Festicup, een bedrijf uit Herk-de-Stad, zal er op Bompad dit jaar gebruik gemaakt worden van herbruikbare bekers. Ze worden ter plekke gereinigd in een mobiele wasstraat die tot 10.000 glazen per uur aankan. Zo kunnen we een goed gespoelde en propere beker garanderen aan onze bezoekers.
Herbruikbare bekers zijn de meest milieuvriendelijke oplossing, maar ook de duurste echter voert de organisatie geen prijsstijging in en blijft de drankprijs een van de laagste in Belgi?, 90 cent voor een consumptie.