Truineer Nieuws melden?

Aperitieven met No?l Reynders

Hij heeft gans Sint-Truiden leren blokfluit spelen, soms tegen hun goesting, maar muziek zouden ze leren. Daarbij heeft hij zowat alle orgels van de stad bespeeld en kroop hij decennia in het Belfort van het stadhuis om de beiaard over de stad te laten weergalmen.

© Fotograaf: Truineer

We hebben het over No?l Reynders, maar dat had u al in de kop gelezen! Op zondag 17 november wordt hij ondervraagd door Luc Renson. De Beiaardier-organist-muziekleraar heeft heel wat te vertellen, en Luc al met hem praten over zijn leven, zijn werk en zijn muziek. En misschien ook over zijn passie om wijn en porto te maken, want wie de porto van No?l geproefd heeft, laat de industri?le porto liggen. Het is porto gelijk zijn muziek, effenaf schitterend.
Wil je nog meer te weten komen over onze stadsbeiaardier, dat kan tijdens het aperitiefgesprek in de Club van CC De Bogaard op 17 november om 10.30 uur. Toegang: 12 euro (10 ? voor leden van Davidsfonds, Markant en Oud-leerlingen Klein Seminarie en Aangenomen College. Na het gesprek is er ruim gelegenheid voor ontmoeting tijdens het aperitief en vooraf inschrijven is niet nodig.
Een organisatie van Davidsfonds Sint-Truiden, Oud-leerlingenvereniging Klein Seminarie en Aangenomen College en Markant.