Truineer Nieuws melden?

Animal Rescue Team: twee interventies per dag

?Ondertussen zijn we 2 maanden bezig met onze vzw, en we hebben eens een kleine balans opgemaakt van de interventies. We zijn tot op de dag van vandaag maar liefst 101 keer uitgereden voor 40 verschillende diersoorten?, melde het Animal Recue Team fier op zijn facebookpagina!

© Fotograaf: Animal Recue Team

En dit zijn enkel de oproepen waar we werkelijk een actie hebben moeten ondernemen. Dan zijn er ook nog oproepen die we doorverwezen hebben naar asielen of opvangcentra in hun eigen buurt. We merken dat we vooral oproepen krijgen uit Sint-Truiden (47 interventies) en uit Tienen (25 interventies waarvan 9 samen met Politie Getevallei) de overige interventies waren in Borgloon, Alken, Wellen, Heverlee, Tongeren,… We hopen dat de gemeentes, provincies en overheid willen inzien dat onze werking wel degelijk van belang is!
Echte vrijwilligers
We hopen hiermee toch duidelijk te maken dat, ondanks ook veel negatieve reacties, duidelijk is dat er wel degelijk nood is aan een dienst als deze. Opvangcentra hebben niet altijd de tijd om rond te rijden om dieren op te halen omdat zij dagelijks ook instaan voor de verzorging van de zovele dieren die ze al hebben zitten en dat willen wij proberen opvangen met onze ?transport service?, in de mate van het mogelijke natuurlijk!
We krijgen ook van veel mensen te horen: ?wauw zo een job wil ik ook?, ?amaai leuk werk?, maar ons antwoord geeft meestal zeer verbaasde blikken. Wij doen dit ook op vrijwillige basis! Wij hebben ook nog een vaste job naast onze VZW. Maar toch doen we ons best om op elke oproep af te gaan, en dit 24/7! We zitten op onze pagina al aan bijna 1500 mensen die ons leuk vinden. Hopelijk kunnen we snel naar de 2000 gaan om zo nog meer mensen te kunnen bereiken en onze dienst uit te werken!
Ook willen we alle dierenvrienden die ons leuk vinden en volgen nog eens bedanken! Zonder jullie ?vind ik leuks? en deelacties zouden we nu nog niet zo bekend zijn! Dus nogmaals bedankt aan jullie allemaal.
Je vindt deze dierenvrienden op facebook: Animal Rescue Service VZW, en als je ze wil bellen, bereik je hen op Trudobron 54 in Sint-Truiden, gsm 0499 89 98 99.