Truineer Nieuws melden?

75ste Internationale Verloren Maandagstoet: memorabele editie

En de nieuwe carnavalsprins en -jeugdprinses van Sint-Truiden zijn: Gert de eerste en zijn dochter Amelie de eerste. Dat werd bekendgemaakt op maandag 11 november 2019: de elfde van de elfde, ofwel het begin van het nieuwe carnavalsseizoen.

© Fotograaf: Truineer

Niks dan feesten in het komende carnavalsseizoen. Een paar Truiense carnavalsverenigingen bestaan 11 jaar, de stoet trekt voor de 75ste keer uit en de Orde van de Commeduur blaast 50 kaarsjes uit.
Dat is het traditionele starschot van een wervelende reeks van bonte evenementen en kleurrijke activiteiten die toewerken naar Internationale Verloren Maandag op 24 februari 2020. ?De carnavalsstoet rijdt volgend jaar trouwens voor de 75ste keer uit en ook onze Orde van de Commeduur – d? stadscarnavalsvereniging – bestaat dan een halve eeuw. Dat zijn twee bijzondere jubilea die niet onopgemerkt voorbij zullen gaan?, zegt schepen van Carnaval Hilde Vautmans.
?Sint-Truiden is een carnavalsstad in hart en nieren. De komende weken denken we samen met de carnavalisten daarom na over hoe we er een memorabele editie van kunnen maken?, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.