Truineer Nieuws melden?

18 maanden cel voor diefstal bestelwagen uit showroom

Een 31-jarige Truienaar moet achttien maanden naar de cel voor een diefstal van een Citro?n-bestelwagen uit een showroom in een autogarage in Sint-Truiden. Twee dagen later was hij ook betrokken bij een handtasdiefstal op straat in Tongeren.

© Fotograaf: Truineer

Op 6 augustus van dit jaar kreeg de politiezone Tongeren een oproep van een gewelddadige handtasdiefstal. Een vrouw werd overvallen op straat. De dertiger trok de handtas van de vrouw op een gewelddadige manier van haar schouder. In totaal stak er 380 euro in de portefeuille van het slachtoffer. Hijzelf ontkent de agressieve uithaal en beweert dat hij de handtas uit een auto had gestolen.
De man was al enkele dagen op dievenpad. Op 4 augustus sloeg hij ook al toe toen hij in een Citro?n Berlingo stal uit de showroom van een autogarage in Sint-Truiden. ?De sleutel stak gewoon op het contact?, zo verklaarde hij. ?Ik heb er niet aan liggen prullen.? Uiteindelijk viel de man stil omdat de benzinetank van de auto leeg was. Het bedrijf krijgt een schadevergoeding van 542 euro.