Truineer Nieuws melden?

?????????????????

Vertaald: Mijnheer Tateishi, u speelt hoog spel…. Inderdaad. Want nu Teixeira en Steppe out zijn tot na nieuwjaar mag er echt niks meer gebeuren in de verdediging. Het wordt hart vasthouden. Maar als het verkeerd loopt: eigen schuld, dikke bult.

© Fotograaf: Truineer

Mijnheer Tateishi… U verkocht Tomiyasu voor negen miljoen euro aan Bologna. Maar u slaagde erin voor hem geen enkele vervanger te halen? Dat is op zijn zachtst uitgedrukt heel eigenaardig. Temeer daar u er wel in slaagde vijf verdedigende middenvelders en evenveel flanken te halen, waarvan sommigen niet eens passen in het Belgisch voetbal, laat staan bij STVV, en waarvan anderen zelfs gewoon te slap zijn om hun mannetje te kunnen staan op het hoogste niveau.

Door het uitvallen van eerst Garcia en daarna Teixeira moet uw trainer daardoor al nagenoeg het hele lopende seizoen puzzelen. Hij moest zelfs grijpen naar jongens die deze positie niet eens gewoon waren: aanvaller Janssens en middenvelder Sankhon. Beseft u wel dat er op dit moment met Garcia maar ??n gepokte en gemazelde verdediger in uw basis staat? Een wonder is het, dat deze jongens het alles samen nog zo goed doen en zoveel punten binnerijven.

Waarom mijnheer Tateishi? Hoe kon dit gebeuren? Veronderstel ’s dat zaterdag iets met Garcia of Sankhon gebeurt? Gaan we dan zonder verdediging spelen? In een eerste klasseploeg verwacht je niet alleen een basisverdediging, je verwacht ook voor iedere pion een backup. Daar is dit STVV nog ver van af. Als dat maar goed blijft lopen…

Fingers Crossed dus. We twijfelen niet aan uw goede bedoelingen, ook al vinden we het transferbeleid op zijn zachtst uitgedrukt toch hoogst eigenaardig. Maar goed. Gedane zaken nemen geen keer. Wij hopen alleen maar dat u in voorbereiding naar de komende mercato’s wel oren heb naar de mensen die met de groep moeten werken en bij uitbreiding met de supporters. Want die staan altijd paraat.