Truineer Nieuws melden?

Zwembadpersoneel verliest job niet!

Op de gemeenteraad vroeg de oppositie of het stadspersoneel dat in het huidige zwembad werkt in het nieuwe zwembad aan de slag zal kunnen blijven onder een gunstig statuut en met behoud van loon.

© Fotograaf: Truineer

Er waren in het verleden nogal wat misvattingen over het al dan niet in functie blijven van het personeel van het zwembad na de vernieuwingen, gebrekkige, foute of misleidende informatie?
Op de vraag van Gert Stas gaf schepen Reniers (CD&V) een duidelijk antwoord: ?Uitbater S&R heeft aan ons verklaard dat de personeelsleden met behoud van loon de overstap zullen kunnen maken.? Dieter Tielemans, algemeen directeur van S&R/LAGO, bevestigt dat. ?Bij ons is er ruimte voor ongeveer 30 personen. Er is dus zeker geen probleem naar aantallen?, aldus Tielemans. Dat betekent dat alle personeelsleden een job zullen krijgen – bij het nieuwe nog te bouwen zwembad of bij de stad – of op pensioen zullen gaan. Kan een meerderheid nog duidelijker zijn?