Truineer Nieuws melden?

Zes overtredingen en 195 per uur op de Chauss?e d’Amour

Een Luikenaar is zondagochtend gevat na een wilde achtervolging waarbij op de Chauss?e d?Amour snelheden tot 195 km/uur gehaald werden. De chauffeur legde een positieve speekseltest af en beging nog tal van andere overtredingen.

© Fotograaf: Truineer

De politie Tongeren-Herstappe kreeg zondag rond 5 uur een melding van een van hun camera?s met automatische nummerplaatherkenning. Op de Luikersteenweg reed een auto met een gestolen nummerplaat richting Tongeren. Al snel vonden de ploegen de Audi A4 op de parking van tankstation Bruno. De bestuurder zat nog in zijn auto, maar vluchtte weg richting Luik toen de politie hem wilde controleren.

Achtervolging van 20 minuten

Bij de achtervolging haalde de Luikenaar snelheden tot 195 km/uur op de Chauss?e d?Amour (N3) in Sint-Truiden. De bestuurder reed op een bepaald moment terug in de richting van Tongeren en stopte na 20 minuten vluchten op de Romeinse Kassei. De man had geen rijbewijs, legde een positieve speekseltest af en had een gestolen nummerplaat op zijn auto hangen. Zijn Audi was niet ingeschreven, niet verzekerd en niet gekeurd, en werd dan ook in beslag genomen en getakeld. De nodige pv?s werden opgesteld en de bestuurder moet zich later verantwoorden voor de politierechter.