Truineer Nieuws melden?

Wielemieke is niet meer

Zonet kregen we het nieuws dat Marieke Vervoort, Wielemieke, overleden is. Door haar sportieve prestaties en doorzettingsvermogen was Marieke Vervoort een inspiratiebron voor velen.

© Fotograaf: Truineer

Het leverde haar niet alleen een pak trofee?n (2x Paralympi?r van het Jaar, Vlaamse Reus,…) op, maar ook enkele offici?le onderscheidingen (Grootofficier in de Kroonoorde, Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap,…). Bij al die gelegenheden werd Vervoort steevast vergezeld door haar trouwe hond Zenn. De opgewekte en vlotte Vervoort was een graag geziene gast op tv. Maar achter haar glimlach ging heel wat leed schuil. In Het Huis getuigde Vervoort openhartig over haar plannen om een einde aan haar leven te maken. In een beklijvende scene kwam ook haar dagelijkse gevecht met haar ziekte aan het licht.
Haar lichaam sputterde steeds vaker tegen – ze belandde onder meer in een coma – en haar wens om uit het leven te stappen werd steeds groter. De voorbije dagen nam ze afscheid van haar dierbaren, vandaag is ze op 40-jarige leeftijd overleden.
Het is mogelijk om Marieke Vervoort een laatste groet te brengen op maandag 28 oktober tussen 18u en 20u in Hof te Rhode in Schaffen. Haar begrafenis zal plaatsvinden in intieme kring.
Op het stadhuis van Diest wordt wel een rouwregister geopend. Van woensdag tot maandag kun je daar tijdens de openingsuren een boodschap neerschrijven. Dat rouwregister wordt aan haar nabestaanden overhandigd. Het is ook mogelijk om het rouwregister online te ondertekenen, op de website van de stad Diest.
Truineer biedt de familie zijn innige deelneming aan.