Truineer Nieuws melden?

Voor de Raad van State mag asielcentrum in Zoutleeuw

De Raad van State zet het licht op groen voor de opening van een asielcentrum in Zoutleeuw. Omwonenden hadden zich verzet tegen de beslissing van Fedasil, maar die wordt niet geschorst. Het tijdelijk opvangcentrum biedt over twee weken plaats aan 130 asielzoekers.

© Fotograaf: Truineer

De Raad van State wijst bij arrest de vordering af van omwonenden tegen de beslissing van Fedasil om een tijdelijk opvangcentrum te openen in Dormaal, deelgemeente van de Vlaams-Brabantse stad Zoutleeuw. De Raad is van oordeel dat er “geen dringende noodzakelijkheid bestaat om tot de schorsing van die beslissing over te gaan”. Het protest was afkomstig van de plaatselijke actiegroep “3440 Genoeg is genoeg”.
Timing
Het asielcentrum komt in het voormalige woonzorgcentrum Philemon en Baucis aan de Zoutleeuwse Steenweg. Dat bood plaats aan 43 senioren. De 130 asielzoekers zouden er begin november hun intrek nemen, maar die timing wordt met twee weken opgeschoven.