Truineer Nieuws melden?

Vissen Het Vinne krijgen een nieuwe thuis

Het leegpompen van het meer in het Vinne heeft natuurlijk ook gevolgen voor de vissen. Die moeten allemaal worden opgevist en naar hun nieuwe thuis worden gebracht: de Halve Maan in Diest of het Albertkanaal. Begin van de maand begon de operatie ‘verhuis’.

© Fotograaf: print radio 2

De noodzakelijke schoonmaakoperatie in het Vinne verloopt naar wens. Deze maand begon het viswerk. Want die dieren moesten en moeten natuurlijk eerst gered worden vooraleer er geen water meer staat. Geen zorgen.?De Halve Maan in Diest?en? het?Albertkanaal bieden hen een nieuwe thuis. Het vissen gebeurt allemaal met het vagnet. De grote exemplaren, vooral snoek en karper, worden ??n per ??n met het net gevangen. Een hele klus. De? kleinere exemplaren worden electronisch gevist.