Truineer Nieuws melden?

Verdiende pandoering aan de Groeningekouter

Het wordt een lange terugreis uit Kortrijk voor de trouwe STVV-aanhang, we hebben er compassie mee. Voor de spelers hebben we minder meelij, die kregen wat ze verdienden: een 4-0 pandoering.

© Fotograaf: Truineer

Het leek gedurende 90 minuten of STVV er op Kortrijk een dag te vroeg een ?openbedrijvendag? van gemaakt had. Toegegeven, de verdediging was ontwricht door schorsingen en kwetsuren, maar ook in de aanval bakten Boli en co er niks van. Boli, die in de krant nog verklaarde dat Suzuki een hele grote wordt, deed zaterdag dus voorspellingen op heel lange termijn. Wat STVV op de mat toverde liet trouwens helemaal niet vermoeden dat ze de komende dagen 10 internationals moeten missen. Het moet slecht gesteld zijn met het buitenlands voetbal
Na zo?n debacle is het zinloos om elke matchsituatie te ontleden, te zoeken naar zondebokken. Zelfs de volslagen voetballeek zag dat het nergens op trok, er was geen grinta, de begeestering van de match tegen Genk bleef achterwege en de supporters bleven op hun honger. Een match om snel te vergeten. Nochtans, indien play-off ??n ooit de ambitie was, dan zouden dergelijke matchen gewonnen moeten worden. Niet dus. De Kanaries hebben nu enige tijd voor reflectie. Wat ons betreft mag die al in de bus huiswaarts beginnen: geen kaartspel, geen filmpje maar een donderpreek van 200 kilometer!
Kunnen we dan iets positiefs van de match vertellen? Ja toch! Er was ??n lichtpunt: de VAR bespaarde STVV een forfaitnederlaag. En misschien de volgende vaststelling: veel erger dan dit kan niet. Het kan dus alleen maar beter!